Světelný kořen 10 kg, nejkvalitnější spodní část určená k jídlu
(620,00 Kč za kg)
Nejkvalitnější spodní části světelných kořenů (Jam čínský, Dioscorea batatas), váha 100 - 800 g.
Než Vám světelné kořeny pošleme, části určené k jídlu lehce očistíme od písku a odřízneme keramickým nožem. Řezná plocha asi za 6 hodin zaschne a začne se tvořit korková vrstva, která je v optimálních podmínkách tenčí než 1mm. Poté jsou připraveny k odeslání.
Příprava k jídlu:
Před přípravou kořenů k jídlu je doporučujeme nasucho velmi pečlivě očistit od písku (kartáčkem), potom opláchnout v misce s vodou, oloupat keramickou škrabkou a velmi lehce opláchnout pod tekoucí vodou. Dlouhé oplachování se nedoporučuje. Světelné kořeny můžeme jíst syrové a nebo vařené na páře. Samotné anebo je přidávat do celé řady jídel. Pro zachování největší kvality se doporučuje zamezit styku kořene s kovem a elektromagnetickým polem (používáme keramické škrabky a nože, vaříme na plameni).
Světelný kořen skladujeme nejlépe na chladném místě, ale nedoporučuje se ukládat ho do lednice. Na skladování není Světelný kořen náročný. Doporučená teplota skladování 0-20 °C (neplatí pro sazenice), krátkodobě i vyšší. Relativní vlhkost do 70%. Pokud chceme Světelný kořen skladovat dlouhodobě, musíme ho jednou za cca 4 týdny prohlédnout a odstranit případná vznikající očka. Potom ho můžeme skladovat více než rok.